سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شکیبایى به اندازه مصیبت فرود آید ، و آن که به هنگام مصیبت دست بر رانهایش زند ثوابش به دست نیاید . [نهج البلاغه]
به وبلاک حسین شهسوارزاده خوش آمدید
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» ادامه مباحث سخنان بلیغ حضرت امام حسین

  36 - دعای حضرت علیه السلام

خداوندا ! با احسان فراوانت ،‌توفیق حضور در پیشگاهت را از من سلب مگردان و با بلایا ،‌مرا تأ دیب مکن.

37- ویژگی های مهم

صداقت ،‌عزت است و دروغ ،‌ناتوانی است ،‌اسرار ،‌امانت هستند و همسایگی ،‌مانند خویشاوندی است و همیاری و کمک ،‌نشانه درستی است و کار کردن ،‌موجب تجربه است ،‌خوش اخلاقی ،‌عبادت خداست و سکوت ،‌زینت شخص است و حرص و طمع ،‌نا داری و بی چیزی است . سخاوتمندی و بخشندگی ،‌بی نیازی است و مدارا کردن با مردم ،‌ نشانه عقل و فکر است .

38- سخنی با حسن بصری

( امام خطاب به حسن بصری که او را نمی شناخت فرمود )‌ای پیر مرد ! آیا از نفس خود در روز جزا راضی هستی؟نه ؛ حضرت فرمود:‌آیا در فکر هستی که وجودت را وادار کنی به ترک چیزهایی که برایش ،‌در روز قیامت نمی پسندی . گفت :‌آری حضرت فرمود :‌بگو ببینم چه کسی بیش از تونسبت به قیامت و معادش به خود خیانت می ورزد ؟ با این که به ترک گناهان نمی پردازی ؟‌امام پس از این سخن عبور کردند، حسن بصری پرسید :‌این شخص چه کسی بود؟ گفتند :‌حسین بن علی (‌ع)‌گفت :‌راحتم کردید .

39- نصیحت ارزنده

(روزی حضرت به ((ابن عباس )) فرمود ) در آنچه تو را سودی نیست سخن مگو؛ زیرا می ترسم بار گناهانت افزوده شود .

و سخن بی فایده به زبان میاور تا این که جایگاهی برای سخن بیابی ، زیرا چه بسا سخنوری که حق می گوید ،‌ولی مورد عیب و سرزنش قرار می گیرد.

با افراد بر دبار و افراد بی خرد مجادله مکن ، زیرا شخص برد بار بر تو غالب آید و نادان تو را آزارده (‌خاطر)‌سازد .

در باره برادر مومنت در پنهان سخنی مگو مگر آ‌نچه که دوست داری او،‌در پنهانی تو بگوید و همانند مردی عمل کن که می داند با جرم و گناه مؤاخذه و با نیکی و احسان پاداش داده خواهد شد ،‌و السلام

40-مرگ با عزت

اگر انسان با عزت بمیرد بهتر است که با ذلت و خواری زندگی کند .

41- تکبر برای کیست ؟

مردی به حضرت عرض کرد :‌من تو را متکبر می بینم ! حضرت فرمود،‌تمام تکبر و بزرگی برای خداست و بر غیر او نیست ،‌اما خداوند فرموده است :‌عزت برای خدا و رسولش و مومنان است .

42- مصرف صحیح

 اموال تو ،‌اگر واقعاً‌به سود تو نباشد ،‌تو در راه اموالت مصرف شده ای ،‌پس باقی مگذار برای بعد از مرگت ،‌که در این صورت اموال تو،‌ذخیره دیگران است ،‌در حالی که حساب آن اموال را از تو می کشند و بدان که نه تو برای مال می مانی و نه مال به تو وفادار است ،‌پس قبل از این که مال ،‌تو را بخورد (‌بمیری و مال باقی باشد )‌تو آن را مصرف کن   .

  43- جملات آموزنده

فراگیری علم و دانش اولین درجه معرفت است ،‌و زیادی تجربه ،‌عقل را افزایش می دهد و شرافت ، خود نوعی تقواست .و قناعت ،‌راحتی بدن است ،‌و هرکس تورا دوست بدارد ،‌از ارتکاب خلاف بازت می دارد و هر کس تو را دشمن داشته باشد ،‌تو را به انجام خلاف تشویق می نماید .

44- فلسفه روزه

از حضرت سؤال شد:‌چرا خداوند روزه بر بندگانش واجب ساخته است ؟فرمود :‌تا افراد بی نیاز درد گرسنگی را بچشند و در نتیجه ،‌بر مساکین ببخشند.

45- حفظ آبرو

اگر شنیدی کسی آبروی مردم می برد سعی کن تو را نشناسد زیرا هر کس را بشناسد ،‌بیشتر آبروی او را می ریزد .

ادامه دارد



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » شهسوارزاده ( پنج شنبه 90/11/6 :: ساعت 10:57 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اسلام و حضرت خدیجه (س)
ویندوز 1
مبانی کامپیوتر
میانبر در کیبورد
خطرات استفاده از فلش
شماره اس ام اس های مهم و لازم کشور
[عناوین آرشیوشده]