سفارش تبلیغ
صبا ویژن
در دگرگونى روزگار گوهر مردان است پدیدار . [نهج البلاغه]
به وبلاک حسین شهسوارزاده خوش آمدید
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» ادامه مباحث سخنان بلیغ حضرت امام حسین

  46- خوف از خدا

به حضرت عرض شد :‌چرا این قدر از خدا می ترسی ؟ جواب دادند :‌روز قیامت کسی در امان نیست ،‌مگر آن که در دنیا ،‌خوف خدا را در دل داشته باشد .

47- جها د واجب است یا مستحب ؟

از حضرتش سؤال شد که جهاد واجب است ،‌یا مستحب ؟

امام ( ع)‌در پاسخ فرمودند: جهاد چهار صورت دارد ،‌دو صورت آن لازم و واجب است ،‌سوم ،‌جهاد لازمی است که بدون امام انجام نپذیرد ،‌چهارم ،‌جهاد مستحب است .

ü       اما دو جهاد واجب است آن است که فردی با نفس خود در کناره گیری از نا فرمانی خداوند جهاد نماید و آن بزرگ ترین جهاد است ،‌و جهاد با آن کفاری که هم مرز با شمایند .

ü       اماجهادی که لازم است و جز با امام انجام نشود ،‌جهاد با دشمن است که این جهاد بر همه امت لازم است و اگر این جهاد ترک کنند ،‌عذاب امت را فراگیرد و این نوع جهاد بر امام لازم است ،‌و نحوة آن این است که امام ( ع )‌همراه امت برای دشمن لشکر کشی کند و با آنها جهاد نماید .

ü       اما جهادی که مستحب است ،‌مبارزه برای برپایی هر مستحبی که از بین رفته است ،‌در نتیجه انسان مسلمان ،‌سنتی را احیا می کند و در راه بر پایی و زنده کردن و اجرای آن جهاد می نماید .

که جهاد در این جهت ،‌از بهترین اعمال است ،‌زیرا سنتی را احیانموده است رسول خدا (‌ص)‌فرمودند :‌هر که سنت و روش خوبی بر قرار کند ،‌ثواب آن و ثواب هر کس را که تا قیامت به آن عمل نماید خواهد برد ،‌بی آن که از ثواب او چیزی کاسته شود .

48- امام هدایت و امام ضلالت

( مردی از حضرت سؤال کرد :‌ای فرزند رسول خد (‌ص)‌مارا از کلام خداوند عزوجل خبر ده که فرمودند :‌روزی که ما مردم را با امام و پیشوای ایشان – برای حساب – می خوانیم )

حضرت فرمودند :‌منظور امامی است که مردم را به سوی خداوند دعوت نماید و مردم او را اجابت کنند و امامی که مردم را به گمراهی بخواند و مردم تسلیم او گردند ،‌آنها در بهشتند و اینها در آتش ،‌و این گفتار خداوند عزوجل است که فرمود:‌(( گروهی در بهشت می باشند و گروهی در آتش دوزخ ))

49- سپری شدن عمر

ای پسر آدم !تو همانند روزها هستی ،‌هر روزی که می گذرد بخشی از (‌عمر )‌تو کاسته می شود

50- مطالب قران

در کتاب خداوند عزوجل ،‌چهار نوع مطلب وجود دارد :‌عبارات ،‌اشارات ،‌لطایف و حقایق

عبارت ها برای عوام است ،‌اشاره قران برای خواص است ،‌لطایف برای اولیاست و حقایق برای انبیاء‌(ع )‌ می باشد .

51- مناظره

(روایت شده ،‌مردی به حضرت عرض کرد :‌بنشین تا در باره دین ،‌مناظره نماییم)حضرت فرمود : ای مرد! من نسبت به دین خویش آگاهم وراه هدایت برمن گشوده است ،‌اگر تو نادان هستی به دانبال دانش برو! من نیازی به مجادله ندارم ،‌همانا شیطان انسان را وسوسه کرده با ام نجوا کند و گوید :‌با مردم درباره دین مناظره نما تا گمان به ناتوانی و نادانی تو نبرند، پس (‌بدان )‌حال انسان از چهار صورت خالی نیست :

ü       یا تو و مخاطبت در آنچه می دانید با یکدیگر مجادله می کنید که در این صورت خیر خواه هم نبوده ،‌بلکه طالب رسوایی یکدیگر ید و ارزش علم را پایین آورده اید .

ü       یا هر دو نادان هستید که در این صورت جهل یکدیگر را آشکار و از روی نادانی به مخاصمه پرداخته اید .

ü       یا فقط تو دانایی که در این صورت به مخاطبت ستو روا داشته ای ؛ زیرا می خواهی عیب و لغزش او را آشکار نمایی.

ü       یا تو نادانی و مخاطبت دانا که در این صورت احترام او را نادید ه گرفته و در جایگاه خویش قرار نداه ای .

و تمام این چهار صورت را نباید انجام داد . بنابراین ،‌کسی که با انصاف باشد و پذایرای حق گردد و مجادله را رها کند ،‌ایمان خویش را استحکام بخشیده و دین و عقل خویش را پاس داشته است .

ادامه دارد



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » شهسوارزاده ( پنج شنبه 90/11/13 :: ساعت 4:44 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اسلام و حضرت خدیجه (س)
ویندوز 1
مبانی کامپیوتر
میانبر در کیبورد
خطرات استفاده از فلش
شماره اس ام اس های مهم و لازم کشور
[عناوین آرشیوشده]